Polecane wydarzenia

Sierpień 2017

PonWtŚr CzwPtSob Ndz
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Wrzesień 2017

PonWtŚr CzwPtSob Ndz
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Dzisiejsze wydarzenia

Wideo

Kraków oddał pokłon

Patronaty medialne

  • viva-latino-america

Znajdź nas na facebook.com

Wystartowała druga edycja Projektu Przetwórnia – konkursu fotograficznego. Jacek Poremba w roli jurora
18 stycznia 2014
Polecających: 0

Wystartowała druga edycja Projektu Przetwórnia – konkursu fotograficznego. Jacek Poremba w roli jurora

Stowarzyszenie Fotograficzne FotoBzik wraz z Małopolskim Ogrodem Sztuki, Galerią Pauza oraz mecenasami projektu Akademią Nikona i Szerokim Kadrem mają przyjemność zaprosić wszystkich fotografujących do udziału w II edycji Projektu Przetwórnia, tym razem. Zainspirujcie się twórczością Jacka i dołączcie do Przetwórni.

Idea Projektu Przetwórnia.
Przetwórnia to projekt Stowarzyszenia Fotograficznego FotoBzik, który miał swoją pierwszą odsłonę na przełomie 2012/2013 roku.
W Przetwórni udział bierze zaproszony przez organizatorów wybitny fotografik z Polski lub z zagranicy. Gościem pierwszej edycji był  Tomasz Gudzowaty. Do udziału w II edycji zaproszony został Jacek Poremba specjalizujący się w fotografii portretowej gwiazd, fotografii mody oraz fotografii reklamowej. Pracuje dla czołowych polskich czasopism takich jak Viva, Pani czy Gala, jest również autorem wielu okładek płyt kompaktowych m.in. Kaya/Bregovic, Nosowska, Lipnicka, Kora, Bartosiewicz, itd. Juror II edycji Projektu Przetwórnia poza działalnością komercyjną doskonale radzi sobie w obszarze fotografii artystycznej: jest autorem wielu wystaw indywidualnych oraz laureatem międzynarodowych oraz krajowych konkursów fotograficznych. Jego prace prezentowane były na wielu wystawach w kraju i za granicą, m.in. w CSW na Zamku Ujazdowskim w Warszawie, w 1998 Photokina w Niemczech oraz w 2003 w Galerii Pauza w Krakowie.

ETAPY PROJEKTU:
Nabór projektów
Każdy autor może nadesłać swój cykl od 5 do 15 zdjęć zainspirowanych twórczością Jacka Poremby w terminie od 2 stycznia 2014 do 15 marca 2014 na adres projektprzetwornia@gmail.com z dopiskiem „Jacek Poremba”.

Otwarte konsultacje Projektu Przetwórnia.

W trakcie trwania naboru prac zorganizowane zostaną bezpłatne konsultacje z profesjonalnymi fotografami. Mamy nadzieję, że taka możliwość ucieszy osoby chcące dopracować swoje zestawy prac i liczące na twórczą korektę swoich fotografii. Na konsultacje będą obowiązywały zapisy poprzez pocztę e-mail. O terminach poinformujemy na stronie www.projektprzetwornia.com

Ocena oraz Gala Finałowa wyłaniająca zwycięzców 6 kwietnia 2014.

Wszystkie zgłoszone do projektu zestawy fotograficzne zostaną przedstawione ekspertowi Przetwórni. Jacek Poremba wyłoni 10 najciekawszych cykli fotograficznych, które podda publicznemu komentarzowi na otwartym spotkaniu 6-go kwietnia 2014 roku w Małopolskim Ogrodzie Sztuki. W trakcie trwania gali finałowej wyłonionych zostanie 3 zwycięzców II edycji Projektu Przetwórnia.

Nagroda specjalna Mecenasów wydarzenia Akademii Nikona oraz Szerokiego Kadru.

Mecenasi projektu nagrodzą laureata nadając mu miano Fotografa Miesiąca Szerokiego Kadru. Laureat będzie bohaterem filmu, który zostanie zamieszczony na stronie: http://www.szerokikadr.pl/fotograf-miesiaca. Dwie pozostałe osoby otrzymają dowolny, wybrany przez siebie kurs Akademii Nikona: http://www.akademianikona.pl/kursy/

Nagroda specjalna Digital Camera Polska. Redakcja miesięcznika Digital Camera Polska przyzna własne wyróżnienia w projekcie, a ich laureatów nagrodzi publikacją zdjęć na łamach czasopisma.
Nagroda specjalna Stowarzyszenia Fotograficznego FotoBzik. Zarząd Stowarzyszenia przyzna własne wyróżnienia w projekcie, a ich laureatów nagrodzi projekcją ich zdjęć w Kinie Pauza w trakcie trwania wystawy zwycięzców projektu.

Produkcja wystawy i ekspozycja nagrodzonych zdjęć w Galerii Pauza w Krakowie oraz publikacja w katalogu.

Do kogo jest skierowany Projekt Przetwórnia?
Do wszystkich świadomie posługujących się medium fotograficznym. Do studentów oraz absolwentów uczelni artystycznych, jak również do zaawansowanych fotoamatorów.
Przetwarzajcie swoje pomysły na świetne zdjęcia i twórzcie, a potem dołączcie do Przetwórni.

Zapraszamy do udziału w II edycji Projektu Przetwórnia.
Odwiedzajcie stronę wydarzenia na Facebooku: https://www.facebook.com/events/518717844893481/
www.projektprzetwornia.com

Powiązane instytucje

FotoBzik

Dane kontaktowe:

Pozostałe dane:

zobacz dane teleadresowe »

FotoBzik

Dane teleadresowe:


 

Godziny otwarcia:

Inne informacje:

Inne artykuły z tej kategorii

Komentarze

Instytucje

Najnowsze wpisy instytucji

Domek Dajwór

Domek, wspaniała atmosfera w samym sercu Kazimierza.

zobacz »

Domek Dajwór

Dane teleadresowe:

ul.Dajwór 16
31-078 Kraków

domek1416@gmail.com
http://https://www.facebook.com/klubdomek/info?tab=page_info

 

Godziny otwarcia:

Inne informacje:

Domek, wspaniała atmosfera w samym sercu Kazimierza.

Restauracja Gródek

Goście, oprócz głównej sali jadalnej mają do pełnej dyspozycji kilka wnętrz (oranżerię, bibliotekę … a w lecie także taras i patio). Nowe menu, stworzone przez Szefa Kuchni Dariusza Sosnowskiego inspirowane jest winami Tagliolo i nawiązuje do wspaniałej kuchni piemonckiej, o której mówi cały kulinarny świat. Odnajdziecie tu ravioli agnolotti, tatara z marynowanej wołowiny a wszystko przy akompaniamencie win. Bez piemonckich nie ma piemonckiej kuchni. Wina z tego regionu należą do bogatych, zmysłowych, eleganckich, ponadczasowych.

zobacz »

Restauracja Gródek

Dane teleadresowe:

31-028, Kraków
ul. Na Gródku 4

rezerwacja@restauracjagrodek.com
http://www.restauracjagrodek.com
nr telefonu: +48 12 431 20 41
 

Godziny otwarcia:

Inne informacje:

Goście, oprócz głównej sali jadalnej mają do pełnej dyspozycji kilka wnętrz (oranżerię, bibliotekę … a w lecie także taras i patio). Nowe menu, stworzone przez Szefa Kuchni Dariusza Sosnowskiego inspirowane jest winami Tagliolo i nawiązuje do wspaniałej kuchni piemonckiej, o której mówi cały kulinarny świat. Odnajdziecie tu ravioli agnolotti, tatara z marynowanej wołowiny a wszystko przy akompaniamencie win. Bez piemonckich nie ma piemonckiej kuchni. Wina z tego regionu należą do bogatych, zmysłowych, eleganckich, ponadczasowych.

Organizujemy przyjęcia zasiadane i „standing party”, zarówno we wnętrzach jak i na tarasie. Menu i szczegóły spotkań dopracowujemy indywidualnie tak aby spełnić Państwa wszelkie oczekiwania.

W każdy piątek o 20:00 zapraszamy na koncerty na żywo. Dominuje muzyka jazzowa i autorska. Wstęp wolny.

zobacz wszystkie instytucje »

Nowi użytkownicy

Kontakt z redakcją

Redaktor naczelny:
Krzysztof Gudowski
k.gudowski@kulturawkrakowie.pl
tel: +48 517-453-797

PR Manager, redaktor:
Małgorzata Tompolska
m.stabrawa@kulturawkrakowie.pl

Redakcja:

Anna Anioł
Marta Calik-Tomera
Jakub Hwastek
Karolina Jakubowicz (Spec. ds. Social media)
Martyna Kędzior
Olga Kosińska
Karolina Łaniewska
Dagmara Łątka
Anna Skowron
Izabela Sojka
Paulina Walas
Katarzyna Wojtaszek

redakcja@kulturawkrakowie.pl

Współpraca: Agnieszka Gawron, Monika Pigan, Martyna Kaszyńska

Współpracowali z nami: Agnieszka Diaków, Magdalena Drąg, Paweł Filipowski, Rafał Gawlik, Paweł Kozakiewicz, Katarzyna Lachowicz, Małgorzata Lisiecka, Patrycja Nikiel, Barbara Szymczak-Maciejczyk, Agnieszka Minkiewicz, Rafał Sowiński, Anna Zajdel

Nasi przyjaciele

  • Opera Krakowska
  • Teatr BARAKAH
  • Teatr Hothaus
  • Krakowska Opera Kameralna
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org